Performer

Teatergrad

Dato

MANDAG D. 9. OKTOBER 2023

Tidspunkt

KL. 19.30

Adresse

Søren jensenvej 1 – 6520 Toftlund

Pris - voksne

200,-

Pris - børn

Børn og unge under 25 år kr. 100,-

OH JOSEPHINE

– Kampen om magten

Alder 15+

I juni 1928 lander et fly fra Paris på dansk jord med verdensstjernen, sangerinden, danseren og det feministiske ikon Josephine Baker. Herfra eksploderer den danske kulturkamp og Danmark bliver aldrig det samme igen.

OH, JOSEPHINE er et musikdramatisk portræt af Danmark i fortid og nutid. Med en blanding af nykomponeret jazz og 1920’ernes ikoniske musik følger forestillingen den amerikanskfødte franske danser og sangerinde Josephine Bakers besøg i København. Vi er med til hendes koncerter, og ser hendes venskaber og dybe konfrontationer med den danske kulturelite.

Vi følger i Bakers musikalske spor og portrætterer de bølger, hun satte i gang med sin hudfarve, køn og optræden på de danske varietéscener. Publikum kommer med på en rejse fra 1928 og helt frem til 1945, hvor alle aktører i den danske kulturkamp enten er blevet radikaliseret, paralyseret eller udslettet af den hærgende verdenskrig.

Parallellerne mellem 1920’erne og vores samtid i 2020’erne er rystende. I 1920’erne styrede samfundet direkte mod afgrunden, i 2020’erne har vi stadig mulighed for at lære af historien og handle.

Medvirkende: Malou Takibo, Luise Kirsten Skov, Rolf Hansen, Marie Louise von Bülow og Hans Find Møller
Dramatiker: Thomas Markmann
Komponist: Marie Louise Von Bülow
Instruktør: Pelle Nordhøj Kann
Scenograf: Nikolaj Heiselberg Trap
Koreograf: Gunilla Lind
Kostumedesigner: Olivia Hetman
Lysdesigner: Flora Pelle Brandt
Kreativ producent: Christine Worre Kann