Performer

Holstebro Danseteater

Dato

TORSDAG D. 21. SEPTEMBER

Tidspunkt

KL. 19.30

Adresse

Søren jensenvej 1 – 6520 Toftlund

Pris - voksne

200,-

Pris - børn

Børn og unge under 25 år kr. 100,-

MIT STILLE HJEM

”Mit Stille Hjem” er skabt gennem et unikt kunstnerisk samarbejde med tre ukrainske dansere, der er flygtet fra deres hjemland efter den russiske invasion.

I marts 2022 blev Kateryna Kuznetsova, Yekateryna Bysheva og Oleksandra Maksimchuk en del af Holstebro Dansekompagni efter kompagniet hjalp dem ud af Ukraine.

Sammen med kompagniets ene kunstneriske leder David C. Price har de og fem andre kvindelige dansere skabt danseforestillingen ”Mit Stille Hjem”

De deler med publikum et personligt øjebliksbillede af en nutidig og historisk krigstilstand. En tilstand og dermed forestilling hvor afmagt og uvished uundgåeligt er til stede sammen med mod og styrke.

”Mit Stille Hjem” er en poetisk, rørende og kraftfuld danseprotest mod ydre magter, der på trods af deres grusomheder ikke kan hindre disse kvinder i at gå på scenen og danse.

Anmelder skrev bl.a.
”Hvad jeg end gør, kan jeg ikke glemme de tre ukrainske kvinder i danseforestillingen Mit stille hjem… Disse ukrainske kvinder danser tydeligvis med samme stædighed, som deres mænd kæmper i krigen. Samtidig stråler en blid sorg så oprigtigt ud af danserne, at tårerne triller ned ad kinderne på tilskueren. Suk, hvor er det smukt. ” – Anne Middelboe-Christensen

Medvirkende: Kateryna Kuznetsova, Yekateryna Bysheva, Oleksandr Maksimchuk, Marie Brolin-Tani og 4 dansere fra Holstebro Dansekompagni

Iscenesættelse og koreografi: David C. Price
Koreografisk assistance: Paulina Šmatláková
Ny komposition og lyddesign: Søren Vestergaard
Kostumedesign: Åsa Gjerstad
Lysdesign: Kim Glud
Dramaturgi: Rikke Frigast Hansen